Despre noiBiroul de Credit al Caselor de Ajutor Reciproc (denumire prescurtata - BCCAR) este o structura organizatorica fara personalitate juridica, constituita la nivel national, de catre casele de ajutor reciproc si alte institutii financiare nebancare care isi asuma, in baza unei cereri de adeziune, respectarea prevederilor Regulamentului de organizare si functionare a BCCAR si a legislatiei nationale referitoare la organizatiile de acest tip.

Obiectivul BCCAR este informarea operativa a organizatiilor participante si sprijinul in actiunile de depistare si descurajare a fraudulentilor si a rau-platnicilor, precum si informarea cu date privind bonitatea solicitantilor de imprumuturi si a girantilor lor, in scopul protejarii sumelor economisite de catre propriii membri.

BCCAR  reprezintă o sursă sigură şi eficientă de informaţii pentru participanţi. Aceste informaţii se adaugă celor pe care participanţii le deţin din surse proprii sau alte surse externe pentru a decide dacă intră sau nu într-o relaţie de natură financiară cu solicitantii de imprumuturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu