joi, 29 decembrie 2016

Sistemul caselor de ajutor reciproc - in pericol

Dragi membri si conducatori ai caselor de ajutor reciproc din toata tara,
Tragem un semnal de alarma, avertizandu-va, cu dovezi concrete, ca toate casele de ajutor reciproc din Romania, indiferent ca sunt ale pensionarilor sau ale salariatilor, au devenit deja o tinta a delapidatorilor si sunt in pericol de a fi fraudate in stil mafiot.


Escrocii si cei care nu vor binele romanilor au descoperit si profita de faptul ca intre asociatiile de tip CAR, precum si intre structurile reprezentative ale acestora, nu exista comunicare sau, in unele cazuri, exista chiar tensiuni si animozitati. De ce? Dumnezeu stie!... Si nu este timpul acum sa cercetam si sa despicam  firul in patru.

Concret, delapidatorii solicita, concomitent, de la zeci de CAR-uri, imprumuturi cat mai mari, stiind ca nu vor returna nici un leu, bazandu-se pe o prevedere din CPC si anume ca, in situatia mai multor popriri, urmarirea silita nu poate depasi jumatate din venitul net al debitorului. Astfel, doar doi pensionari, sot si sotie, cu pensii lunare de 2510 lei, respectiv 1739 lei,  au contractat, intr-un timp relativ scurt, imprumuturi de la aprox. 60 de CAR-uri, in valoare de peste 636.000 lei. Cum pensiile lor nu sunt deloc mici, ei stiu ca pot trai linistiti pana la adanci batraneti, cu jumatate din aceste pensii, in afara banilor delapidati, pe care, sunt convins, au avut grija sa-i ascunda bine, astfel incat executorii judecatoresti sa nu ajunga la ei!... Pentru edificare, va prezentam mai jos sumele si CAR-urile fraudate de cei doi.

Solutia de combatere a acestui tip de frauda este infiintarea urgenta a Biroului de Credit al Caselor de Ajutor Reciproc, solutie oferita gratuit, prin efortul CAR "Coeziunea Sociala", si descrisa in detaliu pe acest site de Internet. Este necesar sa intelegem cu totii ca si CAR-urile trebuie sa evolueze odata cu societatea romaneasca si ca acele asociatii care vor ramane cantonate in metodele si procedeele folosite dinainte de 1989 vor disparea.

Va adresam rugamintea de a depasi orgoliile si sensibilitatile, de a iesi din starea de nepasare si de indiferenta, pentru a nu lasa sa moara un sistem care ofera protectie sociala si o sansa in plus pentru o viata decenta la milioane de romani!

LA MULTI ANI!

Dumitru RINCIOG,
VICEPRESEDINTE CAR "COEZIUNEA SOCIALA"


















Un comentariu:

  1. Printre mesajele de multumire si apreciere primite de catre CAR COEZIUNEA SOCIALA, urmare la gestul colegial de avertizare a CAR-urilor ca le paste un pericol major si iminent, am receptionat si unele de genul: "Dragi colegi,nu stiu ce este cu mesajul pe care l-ati primit despre biroul de credit.Va rog sa-l ignorati si discutam in 2017". Stimati colegi, nu ignorati avertismentul pentru ca, nu peste multa vreme, veti regreta! Mai bine dati o mana de ajutor la infiintarea Biroului de Credit pentru ca hotii profita de fiecare zi in care suntem descoperiti si dau lovitura dupa lovitura. Oare este chiar atat de greu sa nominalizati un angajat care sa intocmeasca un tabel si sa tina la zi o evidenta a rau-platnicilor? Cred ca sloganul nostru "UNIREA FACE PUTEREA" este mai actual decat oricand. Pentru lamurirea oricaror aspecte tehnice sau juridice legate de functionarea BCCAR, va stau la dispozitie, non stop, la tel. 0736600961.

    RăspundețiȘtergere